Ga naar inhoud pagina
JBT logo

Hoe werkt de jeugdbeschermingstafel?

De jeugdbeschermingstafel wordt bijeengeroepen om samen in gesprek te gaan over de groei en veiligheid van jouw kind. Het doel is om met alle betrokkenen te komen tot een passende oplossing die positief is voor de ontwikkeling van het kind.

Ontdek meer

Drie tafels

Er zijn drie verschillende soorten gesprekken die aan de jeugdbeschermingstafel gevoerd worden. Afhankelijk van de situatie kiezen we de beste tafel. Welke tafel dit precies is, staat in de uitnodigingsbrief die je hebt ontvangen. Lees per tafel welke stappen worden gezet aan tafel.

Tafel 1: zorgen bespreken

Tafel 2: overdragen raadsonderzoek

Tafel 3: afsluiten kinderbeschermingsmaatregel

Tafel 1

Zorgen bespreken

Er zijn zorgen over de ontwikkeling van jouw kind(eren) en jullie gezin. Het is nog niet gelukt om deze zorgen weg te nemen of om dit samen op te lossen. Aan de jeugdbeschermingstafel gaan we samen in gesprek.

Stappen van tafel 1

Tafel 2

Overdracht na raadsonderzoek

De Raad voor de Kinderbescherming heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid en ontwikkeling van de kinderen. Aan de jeugdbeschermingstafel wordt het onderzoek overgedragen naar de gemeente of de jeugdbeschermingsorganisatie.

Stappen van tafel 2

Tafel 3

Afsluiten kinderbeschermingsmaatregel

De jeugdbeschermingsorganisatie overweegt om de ondertoezichtstelling (OTS) niet te verlengen. Tijdens dit overleg bekijkt de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) of de OTS afgesloten kan worden.

Stappen van tafel 3